Dah tak tahu nak masak apa...nak buat rendang pun
tak larat nak makan rendang dah.
Cuba-cuba masak singgang daging ni.
Ok jugak, tapi dah disesuaikan dengan tekak utara ni..heheheheheh
Bahan-bahan
Daging .... agak-agak sendiri le nak masak banyak mana. Saya masak semangkuk ni je... maklumlah tak ramai..
Cili kering - 5 tangkai (potong kecil)
Biji Rempah - 1 sudu besar (tumbuk jangan terlalu halus)
Serai - 1 batang je (diketuk-ketuk)
Bawang Holand - 1/2 biji je.( dimayangkan)
Bawang Putih- 2 ulas (dimayangkan)
Cara masak
Masukan kesemua bahan-bahan tadi dan rebuslah hingga empuk dagingnya...
Masukan garam sesedap rasa....makan ngan nasi panas-panas...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan